WELKOM IN GALERIE KIJK ’S KUNST

Op de grens van Groningen en Drenthe, ligt Wildervank, een Gronings veenkoloniaal lintdorp, gesticht in de Gouden Eeuw. De 19e -eeuwse welstand herken je aan de talrijke grote en statige panden langs het kanaal, dat gelukkig niet gedempt is zoals in veel andere dorpen. Onze galerie is gevestigd in één van die fraaie oude panden, zelfs één van de oudste nog bestaande panden in Wildervank. Een historisch, monumentaal woonwinkelpand, een voormalige brood- en banketbakkerij uit 1865, in 1926 deels verbouwd in Art Deco stijl.

De gezellige, huiselijke inrichting uit die tijd weerspiegelt de sfeer van weleer, maar de kunst die er hangt en staat is zondermeer zeer eigentijds. Toch ontstaat moeiteloos een harmonieus geheel doordat de kunst realistisch en figuratief is. Vakkundig gemaakt door kunstenaars van nu in een traditie die teruggaat tot de Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw, de tijd waarin Wildervank ontstond. Zo is de cirkel rond.

De galerie beslaat het gehele voorhuis beneden, van voormalige winkel en broodbakkerij tot mooie kamer en woonkeuken.

In de galerie organiseren we steeds wisselende tentoonstellingen van eigentijdse, realistische kunst van vakbekwame kunstenaars. Naast gerenommeerde kunstenaars bieden wij ook veel ruimte aan aanstormend talent. Daarbij staat één ding echter voorop: kwaliteit. Kwaliteit die niet alleen blijkt uit technische vaardigheden maar ook en vooral uit eigenheid, verbeeldingskracht (de kunst om dingen te suggereren) en zeggingkracht (uitdrukking en uitstraling). Dát verheft kunst tot kwaliteitskunst.

We streven naar laagdrempeligheid en organiseren tevens lezingen en koffie- of theebuffetten (met bijna antiek servies). Ook doen we mee met open monumentendagen e.d. Gastvrijheid voeren wij hoog in ons vaandel. U krijgt bij ons een warm welkom. Graag tot ziens!

Geopend: vrijdag, zaterdag en zondag + sommige feestdagen van 13.30 - 17.30 uur en op afspraak.

Galerie Kijks Kunst
Poststraat 77
9648 JP Wildervank
Tel .: 06 29186956
E-Mail: kijkskunst@gmail.com
www.kijkskunst.nl